Mijn favorieten

Taxaties

Als beëdigd makelaar-taxateur o.g. ben ik gespecialiseerd in het taxeren van woningen voor particuliere opdrachtgevers, banken en woningcorporaties.
 
Ik ben goed op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt, heb veel ervaring en beschik over het benodigde fingerspitzengefühl met als resultaat een kwalitatief goede taxatie met een realistische waardebepaling.
 
Bij een taxatie maak ik een rondgang in en om de woning. Ik let hierbij op de indeling, staat van onderhoud, ligging en de constructie. Verder neem ik de juridische aspecten, bestemmingsplannen, woonomgeving en bereikbaarheid mee bij de waardebepaling van de onroerende zaak. Daarnaast wordt natuurlijk op de recente transactieprijzen van vergelijkbare objecten gelet en worden prijzen meegewogen in de definitieve waarde van de taxatie.
De regionale woningmarkt wordt goed gevolgd, het resultaat is dan ook een gefundeerde taxatie en een inzichtelijk rapport.
 
 
Meestal wordt een taxatie uitgevoerd ten behoeve van de aanvraag van een hypothecaire geldlening bij aankoop van de woning, maar ook in verband met oversluiting of verhoging van de hypotheek wordt vaak een taxatierapport verlangd. Daarnaast wordt het rapport van de taxatie vaak gebruikt als gefundeerd document voor aankoop- of verkoopbeslissingen. Tevens wordt er ook getaxeerd voor Woningcorporaties, bijvoorbeeld in verband met de Koopgarant regelingen.
Het taxatierapport wordt opgemaakt naar het meest recente model financiering woonruimte  en indien nodig voorzien van het NWWI, Taxateursunie of IValidatie – keurmerk. Een rapport met dit keurmerk wordt door alle geldverstrekkers en stichting Waarborgfonds Eigen Woningen geaccepteerd (NHG).